tips voor de huid
december 7, 2020

Wat te doen bij acne?

Door kw

Iedereen heeft wel eens een puistje gehad, maar de een heeft er vaker last van dan de ander. Hoe dan ook, niemand vind het leuk om puistjes te zien op zijn of haar gezicht. Daarom willen wij laten zien wat er allemaal kan helpen tegen puistjes, wij hopen dat het je helpt!

Onze tips voor jou

1. Of je nu acne hebt of niet, het is belangrijk om je neiging twee keer per dag te wassen om onzuiverheden, dode huidcellen en andere olie operatief van je huidoppervlak te verwijderen. Vaker dan tweemaal daags wassen is niet noodzakelijkerwijs beter; het kan meer kwaad dan goed doen. Gebruik warm, niet heet, water en een gladde gezichtsreiniger. Het gebruik van een bruuske zeep (zoals deodorantzeep voor het lichaam) kan de reeds ontstoken huid beschadigen en meer irritatie veroorzaken.

Vermijd dat u uw huid grof schrobt zoals een washandje, een scrubhandschoen of loofah (een spons met grove textuur). Was het later zachtjes dan een zeker zachte doek of uw handen. Spoel altijd goed af, en maak daarna je blik gematigd met een opgeruimde handdoek. (Gooi de handdoek in de wasmand, omdat vuile handdoeken bacteriën bevorderen.) Gebruik het washandje ook een keer zonder begeleiding.

2. Bevochtig. Veel acne producten bevatten ingrediënten die geheelonthouding van de huid veroorzaken, dus gebruik altijd een vochtinbrengende crème die droogte en huidschilfers minimaliseert. zie voor “niet-comedogeen” op het etiket, wat betekent dat het geen acne mag veroorzaken. Er bestaan vochtinbrengers voor de vette, droge of gemengde huid.

3. Probeer een vrij verkrijgbaar acneproduct. Deze acne producten zijn niet afhankelijk van een recept. De meeste van hen hebben ingrediënten zoals benzoylperoxide, salicylzuur, glycolzuur of melkzuur, die bacteriën in bedwang houden en uw huid nuchter maken. Ze kunnen leiden tot uitdroging of peeling geschikt beginnen te gaan een kleine hoeveelheid in het begin. vervolgens kunt u vertrouwd raken met hoeveel je gebruikt en hoe vaak. andere optie is een aanvullende OTC-topische retinoïde gel (Differin 0,1% gel). Absolution producten kunnen jou helpen tegen acne, het zijn namelijk allemaal producten op natuurlijke basis. Het werkt om de acne daadwerkelijk te redden van de vorming. Gebruik deze producten zelfs als je een twinkelende huid hebt.

4. Gebruik de make-up spaarzaam. Vermijd tijdens een breakout het dragen van foundation, poeder of blush. Als u make-up volledig draagt, was deze dan aan het einde van de dag af. Kies indien mogelijk olievrije cosmetica zonder andere kleurstoffen en chemicaliën. Kijk goed op de ingrediëntenlijst op het productetiket in de toekomst bij aankoop van een product. Kijk op de site van absolution producten voor een facewash die speciaal bedoeld is voor het verwijderen van make up, en de huid volledig schoon achter laat.

5. Let op wat je op je haar doet. Vermijd het gebruik van geuren, oliën, pommade of gels op je haar. Als ze op uw gezicht komen, kunnen ze de poriën van uw huid blokkeren en uw huid irriteren. Gebruik een zachte shampoo en conditioner. Vette haren kunnen zich op de olie van uw gezicht vastzetten, omdat ze uw haar vaak wassen, vooral als u uitbreekt. Heb je lang haar? sla het dan maar van je gezicht af.

6. Blijf met je handen van je gezicht af. Vermijd het verstoren van uw beurt of het stoten van uw wang of kin op uw handen. Niet geïsoleerd kan je bacteriën lenen, je kan ook de reeds ontstoken gezichtshuid provoceren. Kies nooit puistjes langs je vingers, want dat kan leiden tot infecties en littekens.

7. Blijf uit de zon. De ultraviolette stralen van de zon kunnen ontstekingen en roodheid opbouwen en kunnen post-inflammatoire hyperpigmentatie (donkere verkleuring) veroorzaken. Sommige acné-medicijnen kunnen uw huid meer doen pijnigen in het zonlicht. Beperk uw periode in de zon, vooral tussen 10 uur ‘s ochtends en 16 uur ‘s middags, en draag beschermende kleding, zoals een overhemd met lange mouwen, een broek en een hoed met een brede rand. Of u nu puistjes heeft of niet, breng altijd een breed-spectrum zonnebrandcrème aan eenmaal 6% zinkoxide of cutting edge en SPF 30 of moeilijk ten minste 20 minuten voor blootstelling aan de zon. zoek op het etiket van de zonnebrandcrème naar “noncomedogenic” om andere puistjes minder waarschijnlijk te maken. Bekijk op het etiket van het product in om te weten wat u op uw huid legt. Als u op zoek bent naar producten op natuurlijke basis kunt u op de absolution producten webshop kijken, zoals eerder gezegd zijn het allemaal natuurlijke ingrediënten. Producten op natuurlijke basis zijn veel minder belastend voor de huid.

8. Voed uw huid. De meeste experts zijn het erover eens dat bepaalde voedingsmiddelen, in imitatie van chocolade, geen puistjes veroorzaken. Toch is het wenselijk om vettig voedsel en junkfood te vermijden en meer licht fruit, groenten en massakorrels aan uw dieet te onttrekken. Zuivelproducten en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verwerkte suiker kunnen in actie komen bij acne. Vermijd deze.

9. Sport dagelijks. Regelmatige lichaamsbeweging is prima voor uw lichaam, ook voor uw huid. Vermijd bij het sporten het dragen van kleding of het gebruik van fitnessapparatuur die uw huid wrijft en irritatie kan veroorzaken. Douchen of baden direct na het sporten.

10. Rustig aan! Sommige studies associëren benadrukken later dan de hoogte van puistjes of acne. vraag jezelf af wat maakt u het instellen van stress. dan zien voor oplossingen.

Wanneer je twijfelt, bezoek dan een dermatoloog om te kijken of u meer behandelingen kunt krijgen voor het voorkomen of beëindigen van acne.

Vragen voor ons?

Heb je vragen of wil je iets weten? Neem dan contact op.