oktober 14, 2021

Lippigmentatie, de nieuwe trend!

Door kw

Hoewel velen van ons vollere, meer gedefinieerde lippen willen, zijn we misschien niet blij om pijnlijke, dure injecties aan te schaffen om de resultaten te bereiken. Zelfs als je lippen al wat voller zijn, kun je naarmate je ouder wordt last krijgen van kleur- en definitieverlies. Gelukkig, dankzij lippigmentatie, vaak genoemd lip blush, kunt u dit verhelpen zonder een bezoek aan de plastische chirurg.

Het pigment wordt aangebracht met een tatoeage naald (niet zo eng als het klinkt, geloof ons) om de verstoringen van uw lippen te verbergen, en de glans terug te brengen door er en een subtiele kleur op te zetten. In plaats van de prikkende resultaten van ouderwetse lip tatoeages, is lippigmentatie of wel lip blush een natuurlijke verfraaiing van je gelaatstrekken.

We laten je zien wat bij lippigmentatie precies te verwachten van het proces en de resultaten.

Wat je kunt verwachten na je afspraak


Lipblush is een semi-permanente tatoeage die je lippen definieert en volume en volheid geeft. Bovendien corrigeert lippigmentatie eventuele asymmetrie of donker/lichtheid, waardoor je lippen er vervolgens weer helemaal perfect uitzien. Denk je nog steed wat is lippigmentatie, ik wil meer weten? Klik dan op de link. Er zijn verschillende dingen die we sterk aanraden voordat je een lip pigmentatie laten zetten, om er zeker van te zijn dat je huid in de beste conditie is voor de procedure. Behandelingen zoals lip injecties en chemische peelings moeten worden beëindigd ten minste vier weken vóór uw afspraak. Het vermijden van alcohol, cafeïne en lichaamsbeweging op de dag van de ingreep is bovendien belangrijk als voorbereiding.

Hoe ziet het lippigmentatie proces eruit?


De eerste lippigmentatie behandeling duurt ongeveer drie uur en kost tussen de 300 en 600 euro. De technicus brengt eerst een plaatselijk verdovingsmiddel van medische kwaliteit aan om de lippen gedurende ongeveer 20 minuten te bevriezen. Nadat het pijnstillende middel is verwijderd, begint de behandeling met het tatoeëren van de omtrek van uw lippen, waarna ze worden opgevuld. Het lippigmentatie proces kan ongemakkelijk zijn voor sommigen, aangezien uw lippen een pijnlijk gebied zijn, maar als het voorbij is, zouden uw lippen niet pijnlijk moeten zijn. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je net een agressieve lipscrub hebt gedaan, maar dat zal snel vervagen.

Nazorg is de sleutel


Na de eerste behandeling zullen je lippen donkerder lijken, maar dit zal vervagen tot een veel natuurlijker tint. We dringen er daarna op aan niet aan de droge huid te pulken, zelfs niet als de lippen vervellen en genezen, omdat dit de kleur kan verstoren. Je kunt de huid tijdens het genezingsproces kalmeren door een tatoeage-nabehandelingszalf aan te brengen. Naast het netjes houden van de plek en niet plukken aan korstjes, zijn er nog een paar andere nazorgpraktijken die belangrijk zijn om je lippen goed te laten genezen. Ook wordt overtollige zon voor een periode van 30 dagen afgeraden. Houden uw lippen zo onaangeraakt mogelijk (naast nazorg zalf) om te voorkomen dat voortijdige korstvorming. Houdt u goed aan de lippigmentatie nazorg, en zoals bij elke cosmetische behandeling, zorg ervoor uw artiest te raadplegen als u rare dingen merkt bij het genezingsproces die niet op de lijst staan..

Hoe lang blijft de kleur zitten?


Zes weken na uw eerste lip blush afspraak, zal de lippigmentatie er op zijn verst uitzien. Daarna vervagen de lippen naar een meer natuurlijke kleur, deze mooie natuurlijke ogende lippen kunt u houden van bijna twee tot vijf jaar. Iedereen zijn huid is anders, om die reden zal de verblijfstijd verschillen van klant tot klant.

Lees ook: Wat is een Lash lift?