maart 3, 2021

Beveiliging in Utrecht op de zaak.

Door kw

De wereld van de bedrijfsbeveiliging is een gevaarlijke plaats. Kleine bedrijven in het bijzonder kunnen zich op hun plaats snel vergissen, en vooral achterlopen op criminelen die ervaring hebben in het inbreken ondanks veel grotere beveiligingssystemen. Na onderzoek is opgemerkt dat ongeveer 9 procent van kleine bedrijven het slachtoffer zijn van diefstal of inbraak in 2020. Ondanks deze dreiging, is er hoop, vooral een als een bedrijf zelf gemotiveerd is om stappen naar groei van haar veiligheid te zetten.

4 Tips, niet alleen voor utrecht.

De meest voorkomende beveiligingsproblemen hebben te maken met computersystemen en klantgegevens. Veel bedrijven vergeten deze noodzaak, ze zijn als pand goed beveiligd, maar de indringer komt alsnog binnen via het internet. Andere bedrijven letten erg op cybersecurity maar minder om het pand. De kunst is om beide evenveel aandacht te schenken. Door de beveiliging van een locatie te verhogen, kan het bedrijf profiteren van een groter merkvertrouwen en tevredenheid van zijn werknemers. En trouwe werknemers, op hun beurt, zijn meestal te vertalen in trouwe klanten. Gelukkig zijn er een paar uitvoerbare stappen die een bedrijf in elke situatie kan nemen om zich veiliger te maken, en hier zijn er vier.

1. Installeer goede interne veiligheidsmaatregelen.

Een bedrijf dat zijn pand heeft op een geclassificeerde advertentie eigendom is meer dan waarschijnlijk met behulp van de bouten en sloten die later kwam het. Het vervangen van hen kan lijken na een onnodige kosten, maar complexe high-security sloten zijn een veel betere keuze.

Maar sloten zijn slechts de eerste stap, elk bedrijf moet investeren in een goed, volledig bewaakt alarmsysteem, en dat is meer dan alleen een prettig luidruchtig alarm. Bij een inbraak kan het hebben van een goed alarmsysteem kan het verschil maken tussen grote verliezen of niet. Bovendien, het hebben van een alarm maakt het minder waarschijnlijk dat iemand in de eerste plaats zal inbreken in het pand. Zoek je beveiliging in Utrecht voor jouw pand? Dan kun je via de link een bedrijf vinden dat daar specifiek in gespecialiseerd is.

Geen enkel persoonlijk beveiligingssysteem zou zonder beveiligingscamera’s kunnen. Dankzij de nieuwe technologie kunnen camera’s de eigenaars in staat te stellen op afstand op het systeem in te loggen en die camera’s te bekijken. In geval van een inbraak zullen de camera’s bijgevolg aansporen om de daders te identificeren en kunnen zij worden gebruikt bij de vervolging.

2. Voer veiligheidscontroles op leveranciers uit. 

Bedrijven die leveranciers nodig hebben die in het gebouw komen moeten dezelfde actie legitieme veiligheidscontroles doorlopen als al het personeel. Online reviews zijn daarna nuttig om het niveau van de dienstverlening en efficiëntie van de verkoper te peilen. Sommige bedrijven laten de veiligheidscontroles over aan de leverancier, maar dit kan leiden tot lastige situaties als het onderzoek niet grondig genoeg was en het gecontroleerde personeel erin slaagt onrechtmatige toegang te krijgen. Lees ook: Beveiligingstips voor in de zorg.

3. Investeer in gegevens beveiliging in Utrecht. 

Een zaak fysiek beveiligen is één ding. Ervoor zorgen dat de datasystemen ondoordringbaar zijn is een volledig andere zaak. In een recent onderzoek in 2021 gaf 81 procent van de leidinggevenden toe dat een gebrek aan cyberbeveiliging hun bedrijf de afgelopen twee jaar in gevaar heeft gebracht. Kleine bedrijven zijn de aantrekkelijkste doelwitten voor hackers omdat zij de middelen hebben voor een plan dat veel minder beveiliging biedt dan een groot bedrijf, maar wel een vergelijkbaar rendement oplevert.

Er hoeft niet eens altijd gezocht te worden naar een beveiligingsbedrijf om in te schakelen. Het enige wat een kleine zaak nodig heeft om zijn gegevens te beveiligen, is een cyberbeveiligingssysteem dat het voor een kwaadwillende hacker oneindig moeilijk maakt om toegang te krijgen. De meeste hackers zijn ongeduldig in het spenderen van belachelijke hoeveelheden tijd om toegang te krijgen tot een systeem, en als de beveiliging te hoog is, zullen zij net zo snel ergens anders zoeken.

Daarnaast kunnen bedrijven kijken naar het gebruik van een VPN om gegevens die online worden doorgegeven te beveiligen. Ook al biedt een VPN een veilige methode om gegevens over te dragen, het laat niet echt toe om de identiteit van de eigenaar te beschermen. VPN’s zijn het effectiefst als informatie van server naar server moet gaan. Door een veilig netwerk te ontwikkelen in het midden van zowel verzender als ontvanger, zorgt het ervoor dat een derde partij die gegevens niet kan onderscheppen.

4. Versnipper of wis documenten nadat ze niet meer nodig zijn. 

Het versnipperen van documenten lijkt misschien iets uit het verleden, maar het geldt niet meer alleen voor papier. Er bestaat software die ervoor zorgt dat digitale gegevens op dezelfde manier voorgoed worden gewist, zodat als de hardware in handen van iemand anders komt, deze geen gegevens meer kan herstellen. Facturen, offertes van klanten en gedrukte mededelingen behoren tot de items die elk bedrijf vroeg of laat moet verwijderen. Voor fysieke materialen is versnippering niettemin de verwijdering methode bij uitstek, en als bonus pluspunt kunnen de versnipperde documenten voor recycling worden verzonden, waardoor elke bereikbare terugwinning wordt uitgewist.

De voortdurende laag en de begiftiging van een kwestie is uiteindelijk afhankelijk van zijn vaardigheid om na potentiële inbreuken van buitenaf aan te pakken. Beveiliging is een steeds veranderend landschap, en bedrijven moeten hun protocollen en methoden voor altijd bijwerken en vernieuwen om jagers die op de loer liggen een stap voor te blijven.

https://www.dv-services.nl/beveiliging-utrecht/

Vragen voor ons?

Het kan natuurlijk zijn dat je na het lezen van dit artikel nog een paar vragen hebt, en dat vinden wij helemaal niet raar.

Neem gewoon contact op en wij helpen je verder op weg.