oktober 14, 2021

6 Bedrijfsveiligheid tips.

Door kw

Goede beveiligingspraktijken kunnen helpen om elk bedrijf te beschermen tegen bedreigingen als gevolg van criminaliteit, extreme weersomstandigheden en andere noodsituaties.

Niet elk bedrijf maakt gebruik van een beveiligingsbedrijf om hun bedrijf veilig het houden door middel van bijvoorbeeld mobiele surveillance. Veel bedrijven hebben echter niet de beste greep op hun beveiliging, zelfs als ze elementaire beveiligingsprotocollen hebben, zien ze vaak belangrijke gebieden van de beveiliging van gebouwen en evenementen over het hoofd, waardoor ze in sommige gevallen blootgesteld kunnen worden aan gevaar.

Deze zes beveiligingstips voor bedrijven zijn enkele van de beste manieren om uw bedrijf te beschermen tegen aangeboren bedreigingen.

1. Stel noodoefeningen samen en oefen ze.

Volgens onderzoeken gaat ongeveer 40% van de kleine bedrijven na een ramp nooit meer open. Tegelijkertijd geloven veel eigenaren van kleine bedrijven niet hoe slecht weer van invloed kan zijn op hun bedrijf.

De juiste opleiding voor noodoefeningen kan een lange weg afleggen om ervoor te zorgen dat u en uw werknemers op elke situatie voorbereid zijn. Dit is de reden waarom veel bedrijven voor te bereiden en te trainen werknemers op noodsituaties paraatheid plannen.

Deze plannen hebben betrekking op ernstige noodsituaties, zoals een orkaan, brand of inbraak, en de manier waarop werknemers moeten reageren. Deze plannen kunnen hen bijvoorbeeld helpen te weten waar ze naartoe moeten als er brand uitbreekt, of welke locaties in een gebouw veilig zijn om in te schuilen tijdens een storm.

Voor meer informatie over brand en veiligheid kun je ook kijken op brandveiligheidscheck.nl.

2. Houd de belangrijkste bezittingen bij

Het hebben van een lijst van de belangrijkste activa van uw bedrijf zoals bijvoorbeeld laptops, mobiele apparaten, kaartlezers, of alle aanvullende noodzakelijke apparatuur kan u helpen verlies te minimaliseren. Een goede lijst kan u vervolgens helpen de toegang tot het gebouw te beheren.

U heeft waarschijnlijk reservesleutels, sleutelkaarten of andere zaken die toegang verlenen tot het gebouw. Het regelmatig nakijken van uitgeleende sleutels kan u helpen de toegangsrechten tot het gebouw te beheren en ervoor te zorgen dat uw eigen geautoriseerd personeel uw gebouw kan betreden.

3. Creëer een veilige werkcultuur

De cultuur op de werkplek kan een grote invloed hebben op de aangeboren veiligheid van uw bedrijf.

Een rancuneuze werkomgeving, bijvoorbeeld een waar gewelddadig of discriminerend gedrag ervoor zorgt dat werknemers zich onveilig, geïntimideerd of ongemakkelijk voelen, kan een enorme bedreiging vormen voor de onbewuste veiligheid en het mentale welzijn van uw werknemers.

Als u een vijandige sfeer kunt identificeren en stappen kunt ondernemen om uw werkcultuur te combineren, kunt u ervoor zorgen dat al uw werknemers veilig blijven.

4. Gebruik slimme beveiligingsapparatuur

Basis beveiligingsapparatuur, samen met het overwegen van een kwestie beveiligingsplan, is een grote pretentie om uw dingen veilig op te slaan.

Het is echter haalbaar om vervolgens nog meer te doen met extra investeringen in beveiliging. Bijvoorbeeld, aanvullende slimme beveiligingscamera’s kunnen streamen opgenomen audio en video, waardoor u naast een 24/7 feed van uw gebouw, zelfs achter je bent er niet.

Sommige camera’s zijn ook uitgerust met ongebonden functies zoals tweewegsaudio of bewegingsdetectietechnologie, waardoor de camera u een waarschuwing kan sturen als er na sluitingstijd iets in of bijna in uw gebouw gebeurt.

Nieuwe intellectuele sloten kunnen op afstand worden vergrendeld of ontgrendeld en zijn een manier om tussentijdse toegang te verlenen tot een gebouw waarachter u niet meer dan een set sleutels hoeft te verschuiven. Ze kunnen u bovendien helpen uw gebouw veilig te houden als u of uw team vergeet af te sluiten.

5. Wijs noodmanagers aan

Het hebben van een punt persoon aangewezen in een noodsituatie attentheid plan is een grote overdrijving om ervoor te zorgen dat deze plannen worden gevolgd rekening houdend met nodig.

Deze noodsituatie leidinggevende zal spreken met werknemers tijdens een noodsituatie als dat nodig is, tolereren appèl op verzamelpunten of schuilplaatsen, en rug u ervoor zorgen dat alle personeelsleden zijn verantwoord.

Hoewel ze misschien wat aanvullende training nodig hebben om er zeker van te zijn dat ze uw noodplannen door en door kennen, zullen ze waardevol zijn om het personeel veilig te houden.

Je kunt ook mobiele surveillanten om uw pand veilig te houden. De beveiligingsdienst mobiele surveillance kan bijvoorbeeld controlerondes doen, sleutels voor uw pand bewaken, receptiediensten draaien enzovoort. Ook dit kan een hoop helpen om uw pand te beveiligen, zeker als u en uw eigen medewerkers het al druk genoeg hebben. Schroom nooit om te investeren in uw beveiliging!

6. Directe toegangspunten

Elke toegangsdeur, inclusief deuren en ramen, biedt een levensvatbare toegangsweg voor onbevoegden tot uw gebouw.

Idealiter zouden deze toegangspunten allemaal brandveilig en afsluitbaar moeten zijn. Het is dan ook een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat, indien u over een beveiligingssysteem beschikt, deze deuren beveiligd zijn en op camera staan.

Bij het nemen van het verzamelen van toegangspunten, als gevolg overeenkomen met stappen om ervoor te zorgen elke ember uitgangen in een gebouw toegankelijk zijn, dat werknemers weten waar ze zijn, en dat theyre gemakkelijk te bereiken in een noodsituatie.

Deze tips kunnen uw zaak veiliger maken

Fysieke veiligheidsbedreigingen als gevolg van criminaliteit en natuurrampen kunnen een allesoverheersende impact hebben op elk bedrijf.

Deze strategieën en investeringen zijn enkele van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u en uw team veilig zijn. Noodplannen, intellectuele beveiligingstechnologie en een veilige werkcultuur stimuleren elk om uw zaak veiliger te maken en de potentiële impact van bedreigingen van de schepping te verminderen.

Zijn er nog vragen?

Stel je vragen aan ons via het contactformulier op en wij helpen je.